Blue Flower

Het is belangrijk voor ieder mens om zichzelf te leren kennen, iedereen heeft een andere weg te gaan. Als je er echt voor open staat is meditatie misschien iets voor u. Ieder cultuur/religie/geloof/.. past dit op een andere manier toe, maar het doel is telken hetzelfde: Bij jezelf komen, jezelf ontdekken, problemen achterhalen en oplossen. Dat doe je best in een rustige omgeving waar jij jezelf op je gemak voelt.

De zithouding is daarvoor ook heel belangrijk, zorg voor een goed contact met de aarde. Om comfortabel te zitten zijn oosterse kussens en poefs heel handig, mooi en zacht. Eens je je zithouding hebt gevonden begin je eraan, alle manieren vind je heus wel op Internet.

Adem bewust in en uit, voel de lucht passeren door je neus. Als je je ademhaling goed onder controle hebt ga je voelen. Passeer langs al je lichaamsdelen, besef goed dat niets moet. Schenk voldoende aandacht aan alles dat aandacht nodig heeft (pijnlijke plaatsen bijvoorbeeld).

Als meditatie niets voor u is kan je de Oosterse kussens en poefs natuurlijk ook elders gebruiken. De kinderen zullen het evengoed kunnen gebruiken puur voor de gezelligheid, zachtheid en warmte die ze uitstralen.

Als je naar andere culturen gaat kijken zie je natuurlijk dat er meer manieren zijn om te mediteren, begin met wat voor jou het beste uitkomt en experimenteer daarmee. Uiteindelijk zal je je eigen methode ontwikkelen en daar steeds op terugvallen. En wie weet vind je nieuwe dingen uit die je aan anderen kan meegeven.

Zolang alles maar spontaan met positieve energie gebeurt, daar draait het volledig om. Je kan andere mensen ook niet overtuigen hiermee te beginnen, dat moeten ze zelf voelen, en eens ze nieuwsgierig zijn en er voor openstaan zullen ze het vanzelf op hun pad tegenkomen. Internet is daarvoor ook een enorm hulpmiddel geworden, omdat er niet veel mensen met meditatie bezig zijn, is het dankzij het internet makkelijker geworden elkaar te vinden. Zo kan je ervaringen uitwisselen en groeien in wat je wil bereiken.

Als je echter nog verder wil gaan kan je een leraar opzoeken, die je helpt jezelf te ontwikkelen. Zo word je later zelf misschien instructor maar dat is natuurlijk toekomstmuziek maar wie weet, groots dromen kan zeker geen kwaad. Doe vooral wat jij zelf wil in je leven en niet wat anderen doen blijken, zo kom je alleen maar bedrogen uit. Lieg niet tegen jezelf,  focus jezelf goed op wat je wil bereiken, en doe alles in functie daarvan. Er zijn nog veel mensen die op latere leeftijd nog steeds ‘slapend’ door het leven gaan, gewoon de kudde volgen zeg maar. Probeer je daarvan af te zetten,  en ga voor wat jij verlangt, waar jij sterk in bent. Het zal een hele weg zijn maar je weet wat ze zeggen: No rest for the wicked!